Ágó blogja

A Műegyetemen és a Danubiusban eltöltött nem kevés idő megörökítésére hoztam létre ezt a blogot. (Meg saját szórakoztatásomra is...) Változó rendszerességgel frissítem, de olyankor is igyekszem beszámolni mindenről, ami az eltelt időben történt velem. Mostanában főleg az első maratonimmal kapcsolatos dolgokról írok. Ha itt jársz, nyugodtan hagyj egy kommentet! :)
Honlapom: agoston91.eoldal.hu (sajnos megszűnt)

Strava

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

hozzászólások

  • bsteve: reag az off-ra: fránya spanyolok :SSSSS inkább nézek olyat, ami felvidít: www.youtube.com/watch?v... (2010.07.08. 10:49) Másfél hét...
  • b.agoston: Hát, nem is tudom... Kicsit hosszú, még 4 nap alatt is... Ezt lefutottam, de egyelőre maradok a 21... (2009.12.20. 22:37) Futás - félmaraton

A BSc majdnem végén

2014.01.23. 02:58 | b.agoston | Szólj hozzá!

Címkék: utazás vizsga szünet futás hétköznapi diplomaterv

 Hát, igen, ez a nap is eljött. (Sőt, már 10 napja meg is volt.) A január 13-i útterv vizsgával az utolsó (kötelező) tárgyamat is teljesítettem az építő BSc-n. Szóval már "csak" egy diplomatervet kell készítenem, és a záróvizsgát megcsinálnom. Minderre egy komplett félévem lesz, a ZV-re ezen felül is egy teljes hónapom. Bár már teljesítettem a minimum 12 kredit szabadon választható tárgyat is, de azért valószínűleg felveszek legalább egy tárgyat, csak hogy legyen valami állandó elfoglaltságom is, hogy lehessen mihez viszonyítani.

A két vizsgám (úttervezés, vasúttervezés) ötös lett, a harmadikból (közlekedési földművek) megajánlott négyest kaptam. Ez a félév is jól sikerült, bár hosszú idő után újra lett hármasom is infratervből (a 4-6. félévekben nem volt, a 3. félévben a fafal kettesem is árválkodik a (még meg nem írt) indexemben). A súlyozott átlagom 4,5 lett. Az ösztöndíjindexem csak 3,9, mert csak 26 kreditem maradt a végére. Amire büszke vagyok, az a szerkezetes kötelező tárgy, szerkezet kivitelezés-tervezés, amit ötössel abszolváltam. Az ösztöndíjrendszer bénasága (igazságtalansága) miatt kb. emiatt lesz bármennyi ösztöndíjam is. Bár a diplomamunka és az esetleg még felvett szab.vál némileg befolyásolja, a görgetett átlagom 4,35 lett. (±0,05-ot tud csak változni 26 kredit 4 vagy 5 hatására.) Ami azért nem rossz. Nem is aggódok az MSc felvételi miatt. A diplomamunkával és a ZV-vel csak nem lesz gond.

Eléggé félek, hogy az egész félévem olyan "ma se csináltam semmit" napokkal fog eltelni. Mint ahogy az elmúlt majdnem két hét is eltelt... Jó, ezt-azt csinálgattam, de értelmes dolgot nem sokat. Pl. ide is csak most írok először újév óta. De a honlapomat legalább kicsit fejlesztettem. Meg sikerült végre gyónni is eljutnom, és úgy tűnik, hogy végre bérmálkozni is fogok március végén - épp ideje volt már, de a suli mellett nem nagyon volt időm/alkalmam, korábban meg még nem éreztem késznek magamat erre. Kéne védőszentet és bérmaszülőt is választani, elképzeléseim már vannak, de még messze vagyok attól, hogy eldöntsem. De végülis, van még időm rá.

Végre ismét van időm lejárni edzeni. Ezt néha meg is teszem, de az a baj, hogy az utóbbi év(ek) annyira kiestek, hogy mélyről indulok. És hirtelen nulláról (október óta összesen nem edzettem ötöt múlt hétig) nem is bírnám a napi edzést. De próbálok visszarázódni. A diplomafélévemben mindenképp legalább heti ötször le kkell majd mennem ahhoz, hogy ne puhánykodjam el a végtelen szabadidőmet. Le fogok menni, rá fogom venni magam. Addigra talán motivációt is szerzek, mert most épp nem sok van. Októberben jó lenne végre maratont futni, de most az se motivál nagyon. Miért is motiválna, egy-egy köröket futok mostanában, és az is gyakran fáj. Vissza kell rázódni.

Na jó, azért tényleg nem igaz, hogy semmit se csinálok. Pl. idén is részt veszek a Dürer verseny szervezésében, meg járok táncpróbákra, mert a márciusi Budai Egyházközségek Farsangi Bálján táncolni fogunk Borimmal. És van még ugye, a bérmálási felkészítő. Meg szervezem a február eleji karlsruhei utazásomat. (Szilassy) Peti ott tanul ebben a félévben, és a Veszprém KC Mannheimben fog BL meccset játszani február 8-án a Löwen ellen (Karlsruhétól kb. 60 km), és eleve terveztem, hogy meglátogatom a szabadidőmben, így végképp ki fogok menni.
Ez amúgy engem is meglepett... Egész tavalyig úgy tudtam, hogy utálok utazni. Jobban mondva utazni szeretek, csak utazás előtt elindulni itthonról, na azt nem szeretek. Sőt, rettegek tőle - bár küzdök ellene. (Csak elindulni ne kelljen...) Ehhez képest sikerült csak úgy lelépnem 4 napra Bécsbe, és most is kimegyek Németországba 5 napra. Jó, a bécsi S-Bahn (meg eleve egész Bécs közlekedése - bezzegváros), illetve az ICE-TGV meg a Tram-Train eléggé motivál. A vonatjegyeim már megvannak, a meccsjegyet is megrendeltem már, szóval már nem sok minden választhat vissza attól, hogy kimenjek. Pedig a Dürer döntője is azon a hétvégén van. A fő feladatomat pénteken reggel ellátom, utána már nélkülözhető leszek. Pénteken is az lennék persze, de akkor minek szervezek egyáltalán? :)

Holnap időben ki kéne mászni az ágyból. Mivel fél három van, erre ismét nincs sok esély. Pedig akár fel is kelhetnék időben. Délután edzek egyet, ha sikerül felkelni, sétálok egyet a városban. Sokminden épül (át) mostanában, a teljesség igénye nélkül a Kossuth tér, a Várbazár, végre talán elkészül a Vigadó. Felújítják az 1-es és a 3-as villamos vonalát, idén elvileg kezdődik a budai fonódó villamoshálózat (újjá)építése, meg hamarosan átvezetik az 1-es villamost azon a hídon, amit azért építettek, hogy átvezessék rajta a villamost (Rákóczi, lánykori nevén Lágymányosi híd).

Ja, és ki ne hagyjam, a diplomatémámat is tudom már, de még nem lövöm le a poént. Mindenesetre nem kell majd messzire utaznom, viszont érdekel a téma. :)

Most befejezem, mert bár tudnék mit írni, máskorra hagyom. Jó éjt!

A bejegyzés trackback címe:

https://agoston91.blog.hu/api/trackback/id/tr25777692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása