Ágó blogja

A Műegyetemen és a Danubiusban eltöltött nem kevés idő megörökítésére hoztam létre ezt a blogot. (Meg saját szórakoztatásomra is...) Változó rendszerességgel frissítem, de olyankor is igyekszem beszámolni mindenről, ami az eltelt időben történt velem. Mostanában főleg az első maratonimmal kapcsolatos dolgokról írok. Ha itt jársz, nyugodtan hagyj egy kommentet! :)
Honlapom: agoston91.eoldal.hu (sajnos megszűnt)

Strava

Naptár

hozzászólások

  • bsteve: reag az off-ra: fránya spanyolok :SSSSS inkább nézek olyat, ami felvidít: www.youtube.com/watch?v... (2010.07.08. 10:49) Másfél hét...
  • b.agoston: Hát, nem is tudom... Kicsit hosszú, még 4 nap alatt is... Ezt lefutottam, de egyelőre maradok a 21... (2009.12.20. 22:37) Futás - félmaraton

tavaszi szünet

2009.04.04. 22:56 | b.agoston | Szólj hozzá!

Címkék: hétköznapi

Nem is tudom, mikor írtam utoljára, de nagyon régen, az biztos. Most szombat este itthon pihizek, szünet van. Bár ez nem  lesz így az egész szünetben, mert töriből és matekból nem sokkal húsvét után kisérettségi lesz. Utóbbiból meg az emelt szintű tételeket is meg kell tanulni, amire eddig nem nagyon fordítottam gondot; gondolok itt főleg a levezetésekre, amiket eddig inkább átugrottam. Csak kb 80 tétel... És töriből meg az idei anyag. Ez van.

Utolsó írásom óta gyűröm az edzéseket is, bár egy hónapja beteg lettem (Hétfőn este 120-as nyugalmi pulzusom volt, kicsit magas, gondoltam, mértem egy lázat, 37,0; este viszont csak 36,6 volt, így mentem suliba és edzésre is; kedden még futottam egy 1:36'-es triplát a szigeten [a második kör lett lassabb a kelleténél, egyébként csak 2'-cel lett több, mint a félmaraton tempó, amit kinéztem, és amivel szeptemberben szeretném futni azt a bizonyos 21,1-t] De elsőre egész jó lett... szerdán nem volt német, és a matekfakt is elmaradt, így időben hazaértem, de már nem voltam túl jól, köhögtem, és fájt is, ahogy köhögtem. Csütörtökön már nem mentem iskolába, orvos, kezdődő tüdőgyuszi. 4 sulinapot hiányoztam összesen, szerdán mentem, suliba, de még nem edzhettem azon a héten.

Így 2 hete álltam újra edzésbe, egy héttel mentem később vízre, mint a többiek. Azon a hétfőn négypár volt, az Újpesti öbölben mentünk 2 kört, mer egy böhöm daru állt a Kiság bejáratánál, nem tudtunk beevezni napokig. Másnap ergón a 3x2000m/4-6' nem igazán ment, az első 2 még elmegy, 1:57"/500m, de a harmadik éppen 2:00 alatt... szerdán röpi, német - ja, és előtte persze, matekfakt. Csütörtökön futottam egy kört, és gondoltam, megvárom Annát, mi lesz az edzés, de utána csak a tízest szereltük föl és hazamentünk (este 8-kor). Pénteken végre felvilláztuk az NDK dublót a Petivel, és mentünk egy laza Kiságat. De végre eveztünk, és jól is ment. (De azóta nem volt lent, mert most jött a svéd cserediákja, így ezen a héten folyamatosan szívtam...) Szombaton kondizgattam kicsit, és futottam egy vissza Árpádot, majd hazafelé beugrottam a Bazilikába misére. Ja, mert nem mondtam még, hogy múlt szombaton suli volt, pénteki órarend, 8 óra... De legalább a misét "letudtam", vasárnap csak pihentem, meg összecsaptam a matek és angol házit.

E hét hétfőjén még eveztünk egy viszonylag normális Kiságat négypárban, kedden a kezdőket kellett tanítgatnom, majd a Kisházat állítottuk, 9-re értem haza, miután derékig is vízben voltunk. Szerdán megint matek-röpi-német; csütörtökön szintén egy semmilyen edzés; ezúttal a nagyházat kellett állítani, egyik kötéltől a másikhoz mentünk, és cibáltuk, a tenyeremet kesztyűvel együtt feltörte... Aztán fociztunk egy szert a lányokkal, mert semmit sem futottak közben. Pénteken megint a kezdőkkel voltam, 1,5 Árpád sikeredett, az is több, mint a hétfői 4km. Aztán egy rövid foci; végül hazatekertem. Mert pénteken 8-kor mise volt, majd Csobánkára mentünk keresztútra, viszonylag jó volt, csak a HÉV-et jövet-menet végignéztük, ahogy elmeg, 2x30' várakozás. Haza, ebéd, bicikli, edzés. Így nézett ki kb. a programom 1/2 3 és 4 között. 

Ma meg mehettem le 3/4 8-ra, hogy segítsünk felcsatolni a kocsira a hajószállítót, mert vitte Péter a hajókat Csepelre, a hosszútávúra. (Szerencsére, ezt a versenyt idén is megúsztam.) Utána kondiztunk egyet, majd megvártuk - mivel Anna a versenyen volt - Erzsit, aki fél 10-re jött (elvileg, csakorlatilag csak 45-re); és Horesszel eveztünk másfél kiságat. Egész jó volt, bár nem mindig hajtottuk a hajót. De nagyjából volt balanszunk. Leértünk, a hajót kitettük bakra, majd kifeküdtünk napozni. Mivelhogy még nem is mondtam, hogy májusi idő van, 25°C nap közben, tűző nap; kicsit már le is égtem. Aztán hazatekertem - a tavasz-nyár-őszi hétvégék szokásai szerint. 

Ma délután eddig csak pihiztem, és lassan megyek aludni, mert álmos vagyok. Szünet van, de már mondottam volt, van mit tanulni. Hétfőn délelőtt az osztállyal kimegyünk a Szigetre, kedden orvoshoz megyek, a szerda délelőttöm még szabad, délutánonként edzés; csütörtök délelőtt megyünk Lovásziba. Szünet után osztályozóvizsgázunk németből, májusban érettségi. Május végén megyünk Londonba; érettségi szünetben osztálykirándulás Pilismarótra, és még van 2 szabadnapunk erre az évre. És lassan kezdődik a versenyszezon, mind az evezősversenyek, és közeleg a Vivicitta 12km-e is, meg várom már a szeptember 6-t, a Nike Budapest Nemzetközi Félmaratont. Edzeni kell majd rá nyáron (mármint az augusztusi pihenőben is), de nem lehetetlen megcsinálni "A legyőzhető távolság"-ot. :)

Most legyen egyelőre ennyi, nem tudom, mikor írok legközelebb, de addig is jó szünetet, és kellemes húsvétot mindenkinek! :P Jó éjt! 

 

süti beállítások módosítása