Ágó blogja

A Műegyetemen és a Danubiusban eltöltött nem kevés idő megörökítésére hoztam létre ezt a blogot. (Meg saját szórakoztatásomra is...) Változó rendszerességgel frissítem, de olyankor is igyekszem beszámolni mindenről, ami az eltelt időben történt velem. Mostanában főleg az első maratonimmal kapcsolatos dolgokról írok. Ha itt jársz, nyugodtan hagyj egy kommentet! :)
Honlapom: agoston91.eoldal.hu (sajnos megszűnt)

Strava

Naptár

február 2014
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28

hozzászólások

  • bsteve: reag az off-ra: fránya spanyolok :SSSSS inkább nézek olyat, ami felvidít: www.youtube.com/watch?v... (2010.07.08. 10:49) Másfél hét...
  • b.agoston: Hát, nem is tudom... Kicsit hosszú, még 4 nap alatt is... Ezt lefutottam, de egyelőre maradok a 21... (2009.12.20. 22:37) Futás - félmaraton

Bevállaltam

2014.02.27. 00:46 | b.agoston | Szólj hozzá!

Címkék: konferencia egyetem hétköznapi diplomaterv

...a Zielinski Szilárd Konferencia főszervezőségét, Molnár Bianka (KVÚ-)tagtársammal együtt. És már benne is vagyunk a sűrűjében. (Mennek a viták is...) Ami biztosnak tűnik, az az, hogy április 26-án lesz. A többiről majd később írok, ahogy kezd kikristályosodni a dolog.

A diplomámmal nem haladok úgy, ahogy elképzeltem. Illetve de, pont úgy, ahogy vártam. Mivel nem járok edzeni, nem is haladok. De nincs motivációm az edzésekhez sajnos. Még a maraton se motivál, pedig ősszel le akarom futni. Bár, egyre inkább távolodik, sőt már egész közel vagyok ahhoz, hogy az őszi félnek is búcsút intsek. Pedig annak még illene mennie. Valahogy rá kéne bírnom magam. De mindig csak a "majd holnap" vagy jövő héten. Úgy meg nem megy...

Holnap (csütörtök) délután mindenképp lemegyek edzeni, este meg keringőpróba, szombaton lesz a bál. Délelőtt meg mondjuk rajzolok. Remélem. Jó, rajzolok, különben s*ggbe rúgom magam :)

Most ennyi jut eszembe, még tartozom németországi beszámolókkal, nem felejtettem el. De most megyek aludni. Jó éjt!

UI. véget ért az Olimpia (Szocsi (RUS) 2014), nem sokat láttunk belőle, mert a NOB kizárólagos közvetítési jogokat értékesített, így az EuroSport kiesett, a köztévé meg - érthető okokból - nem tudott mindent leadni. Illetve mindent leadtak, de mindent csak felvételről, megvágva. Kivéve a műkorit, ami ugyan senkit nem érdekelt, de azt (még a gálát is!) vágatlanul, az utolsó 12(!) kűrt is... Amit leadtak, azt is felvételről - akár élőben is adhatták volna, de inkább mégsem. És Rióból ugyanez lesz... :(
(A legutóbbi posztomban említett tömegrajtos versenyt végül még egy nappal elhalasztották (pedig sikerült felkelnem...), akkor viszont sokat nem láttunk belőle. Csak 3 lövészetet. Amit még megemlítek, az az, hogy Ole (Einar Bjoerndalen) visszavonul. Megnyerte a sprintet (meg a vegyes váltót), a tömegrajtosban az első lövészetben két hibája volt, de a 4. lövészetig utolérte a vezető triót, de ott négyet rontott. Így nem nyerhetett. Váltóban 3. ember volt (az összefoglalóból persze ő (és az összes 3. ember...) teljesen kimaradt), elöl adta át a váltót Svendsennek, de ő elszúrta (állva 1+3!), még érem se lett. Így is Ole minden idők legeredményesebb téli olimpikonja. A szezon végén visszavonul. Szép pályafutás volt, még sífutásban is nyert VK-versenyt pár éve. Pályája elején még a francia Poiree-nek szurkoltam, de aztán simán Ole lett a legjobb. Hiányozni fog a mezőnyből... :(
http://www.oleeinarbjoerndalen.com/

Németország után

2014.02.16. 23:56 | b.agoston | Szólj hozzá!

Címkék: utazás buli egyetem vasút

 Sőt, már farsang után is. De ne szaladjunk ennyire előre! Élménydús 10 napon vagyok túl, annyira, hogy bőven nem lehet mindent leírni. Úgyhogy minden alábbi szigorúan a teljesség igénye nélkül íródott. Szinte biztos, hogy lesz még ilyen témájú posztom, ha el nem felejtem. :)

Először csak címszavakban:
Railjet, 230 km/h, gázolás, ICE, Karlsruhe, evezés, BL-meccs Mannheimben, ingyen utazás ICE-n, Frankfurt(M), tram-train, durlachi kilátó, villamos a nagyvasúton, nagyvasút a belvárosban, TGV, Stuttgart, még több ICE, München, hajnali városnézés, hiányzó éjszakai közlekedés, S-Bahn, metró, Allianz Arena, Olimpiai Park, Olimpiai Stadion, railjet haza.
Pihenés, bérmálási előkészítő, koncert. Farsangi buli barátokkal. És a többi, sokáig lehetne sorolni. Alább azért kissé részletesebben is mesélek. :)

Miskolc után, Karlsruhe előtt

2014.02.08. 02:07 | b.agoston | Szólj hozzá!

Címkék: utazás Dürer

Most épp itthon. A Düreren elvégeztem a feladatomat. A nyomtatóval megint volt némi kavar, emiatt bő 20 perc késéssel kezdtük a regisztrációt, és a kihirdetetthez képest 4 perc késéssel, 9.39-kor be is fejeztük. (A programot úgy terveztük, hogy 9.45-ig tarthat a regisztráció, ám a csapatoknak ezt nem mondtuk meg, így is volt, ako az utolsó utáni pillanatban érkezett meg...) Napközben fotóztam párat a holnapi újsághoz (idei újítás, hogy minden nap kiadunk egy-egy 12 oldalas újságot), rohangáltam számlák után, szobabeosztást készítettem, előadáson részvételért dollárokat osztottam stb. Végül az egyetemekről való beszélgetésen képviseltük az építőkart. Volt érdeklődő! :) Aztán hazajöttem.

Holnap délután indulok Karlsruheba (müncheni átszállással), vasárnap este Mannheimben BL-meccs. Aztán még hátom nap Karlsruheban. Nem szerveztem túl, hogy mit fogok csinálni, ötleteim-elképzeléseim vannak, aztán majd kialakul. Mindenesetre a DB üzletpolitikai kedvezményei miatt szurkolok, hogy legyen minél több német aranyérem az Olimpián (Sochi).

Már nagyjából be vagyok pakolva, a maradékot még most pótlom, aztán elmegyek aludni. Holnap délelőtt nem tudom, hogy mit csinálok, talán nézem az Olimpiát (feltéve, ha az MTV értelmes közvetítést ad - az Eurosport a NOB hülyesége miatt nem közvetíthet...)

Majd még jelentkezem. Jó éjt!

Hosszú túrák előtt

2014.02.06. 02:16 | b.agoston | Szólj hozzá!

Címkék: utazás egyetem szünet

...és alatt. Mert igazából már elkezdődött. Emiatt (is) rövid leszek.

Szóval, ma - miután aláirattam a külső konzulensemmel a diplomamunka jelentkezési lapomat, "leugrottam" Veszprémbe, átvenni a jegyemet a Löwen meccsre. Tényleg csak egy ugrás, Kelenföldről 1:20', bár az Aréna a vasútállomástól kb. fél óra séta. Mivel a kétóránkénti ütem keresztje pont ott van, így pont két órám volt elérni a csarnokba, átvenni a jegyet, kicsit nézni a kicsik edzését, majd vissza a vonathoz. Holnap (azaz már ma, csütörtökön) délután megyünk Miskolcra, Dürer döntőt szervezni, pénteken reggel megcsinálom fő feladatomat, a regisztrációt, aztán este hazajövök. Szombat délután meg megyek Karlsruhéba. Vasárnap átruccanunk Mannheombe a Rhein-Neckar Löwen - MKB-MVM Veszprém férfikézi BL-meccsre, de előtte egy evezés tervben van... Aztán még pár napig maradok Karlsruhéban, szerda-csütörtök éjjel átmegyek Münchenbe, ott eltöltök fél napot, majd hazavonatozom. Röviden ennyi az útiterv, de hozzáteszem, hogy lesz benne railjet (jó, az itthon is van, de "sógoréknál" 230-cal is megy, az már nem kevés...), ICE és TGV is. Plusz ugye Tram-Train Karlsruhéban és környékén. Szóval jó kis tanulmányi kirándulás lesz ez. :)

Az első oktatási hét hétfőn kezdődik, két szab.vált felvettem, azok ki fogják bírni nélkülem az első órát. A diploma meg annyira nem kapkodós (még). De amint hazajövök, szombaton farsang. Valószínűleg az utolsó. De erről majd talán később. Közben meg az MSc felvételit is be kell adni. (Nagyrészt kitöltve meg befizetve, csak hitelesíteni kell.)

Most befejezem, mert több mint ezer km áll előttem a következő napokban... :D

Karlsruhéból valószínűleg nem fogok írni, legfeljebb twitterre*, mert gépet nem viszek, csak mobilt. Mobilról meg csak szóközök és sortörés nélkül, kis betűkkel tudok ide írni - mert buta a blog.hu... De talán elég lesz a twitter is :)

Jó éjt!

_____________

* twitter.com/agoston91

süti beállítások módosítása