Ágó blogja

A Műegyetemen és a Danubiusban eltöltött nem kevés idő megörökítésére hoztam létre ezt a blogot. (Meg saját szórakoztatásomra is...) Változó rendszerességgel frissítem, de olyankor is igyekszem beszámolni mindenről, ami az eltelt időben történt velem. Mostanában főleg az első maratonimmal kapcsolatos dolgokról írok. Ha itt jársz, nyugodtan hagyj egy kommentet! :)
Honlapom: agoston91.eoldal.hu (sajnos megszűnt)

Strava

Naptár

hozzászólások

  • bsteve: reag az off-ra: fránya spanyolok :SSSSS inkább nézek olyat, ami felvidít: www.youtube.com/watch?v... (2010.07.08. 10:49) Másfél hét...
  • b.agoston: Hát, nem is tudom... Kicsit hosszú, még 4 nap alatt is... Ezt lefutottam, de egyelőre maradok a 21... (2009.12.20. 22:37) Futás - félmaraton

egyedül

2009.06.20. 21:44 | b.agoston | Szólj hozzá!

Címkék: hétköznapi

A család Balatonon van, én maradtam, pihenek, meg egy kicsit tanulok az érettségire. Edzésen négypár volt, Jocó, Mohai Andris, Peti és én. 2 kiság, alap, technika, rajtfelépítés. Nem volt tökéletes, de nagyon rossz sem. TV-zek, pihenek, holnap pedig kidolgozok 4 vagy öt tételt. Kb. ennyi, lassan megyek majd aludni. Jó hétvégét, jó éjt! :) 

peror, nyolcas

2009.06.19. 22:09 | b.agoston | Szólj hozzá!

Címkék: hétköznapi

 Ma reggel a peror nem volt vészes, bár nem mentünk olyan jól, mint tegnap. De egyre többször áll meg balanszban, egyre hosszabb szakaszokon. Viszont nagyon fárasztó.

Délután nyolcasoztunk. A hajó egész jól ment. Első körben fel 24, le 26, a második körben technika ill. rajtfelépítés. Jól mentünk. Illetve mentek a többiek. De sajos nekem nem sok közöm volt hozzá. Túl sokszor voltam nagyon rövid vízfogásnál, gyakran eléfogtam Dominak, későn forgattam, stb; minden volt, amit el lehetett képzelni hibának, de még olyan is, amit nem. A pair oar reggel jól ment, úgyhogy reménykedek, hogy az az "igazi arcom", nem az, amit a nyolcasban csináltam, és csak fáradt voltam, azért volt rossz. Holnap kiderül.

Holnap 9-kor "megbeszélés", azaz kapunk egy kollektív "irgumburgumot" az ütközés miatt. Aztán edzés, kisegységek, tehát 120% esély, hogy peror. De egy edzés, és hétvége. Már valahogy kibírjuk. 

A hét végén egyedül leszek itthon, mindenki lemegy Balatonra, de én érettségire fogok tanulni itthon egyedül :D 

Lassan megyek aludni, holnap még időben kell kelni! Jó éjt! :) 

Biziosztás után

2009.06.18. 21:39 | b.agoston | Szólj hozzá!

Címkék: bizonyítvány félmaraton

 Edzésen peror, 40' kemény. Egész jól mentünk, egy perorhoz képest futott a hajó, 24-25 körüli tempóval. A végére azért jól elfáradtunk, de élveztem. A leevezést kivéve nagyjából volt balansz is, helyenként közelített a teljesen egyensúlyi helyzethez. (Ezt jól "megaszondtam") Másfél kiságban fért ki, kicsit a rakodó fölé mentünk. Lefelé viszont már elfogyott az erő, de amikor húztuk, és nem csorogtunk, beszélgettünk, még azt is ki lehetett bírni, nem volt vészes. Végül még nem fejeztük be a kondit, majd egyszer talán. 

Holnap reggel 7 és du. 3, utóbbi a várva-várt nyolcas, serdülők az ifik ellen. Kiváncsi vagyok, milyen lesz...

Délután biziosztás volt. A TeDeum szokás szerint hosszú és unalmas, de mindenki beszélgetett a mellette ülővel. Sajnos alig lehetett hallani valamit. Aztán az osztályban megkapruk a bizit, rég nem volt ilyen jó: 4,71. Mat és biosz dicséretes, a fizika csak azért nem, mert az utolsó röpim (az osztályozó napján, szerdán) négyes lett. Ez van. Angol négyes(!), szorgalomból ötöst kaptam. A többi egyértelmű volt.

Szóval a jegyek:
Irodalom: 4 jó
Nyelvtan: 5 jeles
Történelem: 4 jó
Angol: 4 jó
Német: 5 jeles
Matematika: 5 jeles
Fizika: 5 jeles
Biológia: 5 jeles
Rajz: 4 jó
Testnevelés: 5 jeles
Társadalomismeret: 5 jeles
Mozgókép- és médiaismeret: 5 jeles
Hittan: 5 jeles
Fizika emelt: 5 jeles
______________________
tanulm. átlag: 4,714

Magatartás: 4 jó
Szorgalom: 5 példás

"Matematika emelt szintű előkészítő és biológia tantárgyakból dicséretet kapott"

"Német tantárgy 11. és 12. évfolyamok anyagából osztályozóvizsgát tett 2009. április 15-én, jeles eredménnyel."

Kb. ennyi. 72 órát hiányoztam, igazolatlanom természetesen nincs. És idén életemben először megúsztam beírás nélkül is. Egy osztályfőnöki és egy igazgatói dicséret az ellenőrzőmben. Ilyen jó bizim szerintem soha sem volt, legfeljebb alsóban... :) 

Ja, és végül még annyit, hogy a BSI ma megküldte a rajtszámokról és azok átvételéről szóló tájékoztatót, "a keresztségben" az 1299-es számot (bocsánat, ahogy Horváth Pál mondaná, a 3*433-as számot) kaptam. Nekem tetszik. Bár nem ezen múlik sem az idő, sem hogy le tudom-e futni :D

Most ennyi, holnap dupla edzés.
Jó éjt! 

 

pihenőnap

2009.06.17. 16:34 | b.agoston | Szólj hozzá!

Címkék: hétköznapi

 Hétfőn délután négyeseztünk, összeült az atom-versenynégyesünk. A Simon sztrókolt meg kormányzott, de szar volt. Minden bokorba belement, mi meg nem igazán vettük komolyan Szilassyval az edzést, mindegyik fáról szedtünk egy-egy ágat, és kitűztük a villára dekorációnak. Mentünk két kiságat, de menekültünk a végén haza. Edzés előtt már megcsináltuk a kondit, úgyhogy jöhettünk. 

Tegnap délelőtt orvosnál voltam, rekordgyorsasággal, kevesebb, mint 2 óra alatt végeztem! Edzésen négypár, Peti sztrókolt, én kormányoztam (Atlanta), Hanzi (H. Kristóf) és a Mohai Andris alkotta a további legénységet. 2,5 teljes Árpádot sikerült produkálni, szenvedtünk, de legalább megvolt az edzés!

Ma délutánra pihit kaptunk, reggel volt edzés, peror (helyesebben: pair oar - de ez sokkal hosszabb). Nagyon szarul ment, alig haladt a hajó, meg szokás szerint billegtünk. De a második kör után, amikor már jöttünk le a nagyágban, olyan történt, amire nem számítottunk. A hajó egyszercsak megállt balanszban, és elkezdett futni. Tök jó érzés volt a vége, és hirtelen megszűnt minden addigi fájdalom. Ezért peroroznak az emberek, hogy sok szenvedés után legyen egy ilyen 2 km. Jó lenne, ha a BpB-n és majd az OB-n is lenne egy-egy ilyen kétezer. Utána kondiztunk kicsit, a párosból a fekvehúzás-guggolást, a maradék 3 pár majd holnap. 

Holnap is reggel lesz edzés, mert délután biziosztás következik. Szokás szerint nem izgat, bár "pontszerző év van". Olyan lett, amilyen lett. Mat, fiz, Nyt, Német 5, Irod, töri 4, ez 3 pont veszteség az 50-ből. Nem vészes. De úgyis mindenről az érettségi dönt majd!

Pénteken is 2 edzés, 7 és du. 3, utóbbin nyolcas, mind a kettő összeül, a serdülő és az ifi is. Érdekes lesz, de remélem, jó is. Egyébként ma volt a BpB nevezési határideje. 

Most egyelőre ennyi, holnap szerintemn írok este, TeDeum után. (4-kor kezdődik).

Jó éjt előre is! :D 

 

ui. most jut eszembe, ma volt egy ütközés. a serdülő 4x és a felnőtt 4- találkozott a Kiság tetején. Vikmtorék mentek föl, a felnőttek nyomattak le. Nem tudom, ki hjogyan hibázott, de szerintem fele-fele. Tudjuk, a felnőttek nem néznek soha előre, ha nyomatnak. Szerencséjük volt, mert csúnyábban is megsérülhettek volna, így csak a foszöld négyes orra tört el teljesen. Ez van... :S 

Na jó, tényleg ennyi. 

Vakáció!

2009.06.15. 11:21 | b.agoston | Szólj hozzá!

Címkék: hétköznapi

Nyár van! :) A múlt hét egész laza volt, csak a már említett két fizika röpi. A második négyes lett, pedig mindent leírtam, amit a füzetbe írtunk; így csak sima 5, de nem izgat. A töri kisérettségi 86%, ötös, de így is csak 4,4; erre nem adja meg. Sebaj, az irodalom négyessel együtt csak 3 felvi pontot vesztettem; de így is meg lesz 400 pontom, remélem. Ami meg 303-hoz elég lesz ;) 

Vasárnap a sportvarázs érdekes volt. Perez, Gál; és az edző Mocsai jött a veszprémiektől. Egész jó volt a program. A kajakgépen a pénteki 3'05" után vasárnap 2'54"-t rángattam, ami a napi 5. legjobb idő. Elmentem táj(ékozódási)futni, az aktuális leghoosszabb, 2,4 km-es (légvonalban) távon. 17'18" lett az időm, de nem is ez az érdekes. Amikor elindultam, elkezdett szemerkélni az eső, később nagyon rákezdett. Levettem a pólómat féltávnál, hogy megvédjem a térképet, így félmeztelenül álltam (dehogy álltam, futottam) az esőben... Utána amikor kicsit csillapodott, a klubban átöltöztem, és hazatekertünk. Pont a legjobbkor. Amint hazaértünk, úgy elkezdett esni, mintha dézsáól öntötték volna. Így egy kis vízzel megúsztuk.

A hét edzései viszonylag tűrhetőek voltak. Kedden elmaradt a fizika és a matek fakt is, a reggeli edzés után kondiztam egyet, úgy mentem 10-re, németen a Goethe Institut könyvtárában voltunk; onnan mentem délután edzeni. Szerdán németen voltam, reggel nem volt edzés. Csütörtökön a római strandon voltunk osztállyal, előtte edzés; futás. Pénteken sem volt reggel matek, 8:07-re értem be a suliba edzésről, de senki nem kérte az igazolásomat, nem vették észre.

Csütörtök délután nagyon szar idő volt, kimentünk dublóban (minden reggel 2- volt), de kb. fél Árpád után olyan erős lett az északi szél, hogy nem bírtuk hajtani a hajót, kikötöttünk, ergóztunk. Szarul ment, nem baj. Ezen kívül semmi érdemleges nem volt edzéseken.

Szombaton Jocóval dublóztunk, ma a Donáttal, délután ötkor meeting a Szigeten. Szerda délután kivételével mindig edzés. 7 és 17 órakor, kicsit rossz, de ez van.

A hétvége is eltelt, végre semmi suli nem volt benne; vendégség, étterem, minden volt.

Holnap délelőtt orvos, csütörtökön biziosztás. Jövő hét végén Budapest Bajnokság (BpB). Szombaton peror és négyes, vasárnap nyolcas. 5 hét OB-ig, utána 5 hét nyár, oszt' ennyi. Nem várom a 12.-et, nem akarok még érettségizni, de muszáj... :S 

Most kéne egyet aludni, mert me is korán keltem, de egyelőre nem tudok.

Még lehet, hogy írok ma. Szünet van, igyekszem sűrűbben látogatni, mint eddig. További szép napot! :D 

süti beállítások módosítása